Barų įranga

Smulkintuvai

Smulkintuvas naudojamas ruošiant padažus, putėsius, vaisių, daržovių, pieno bei alkoholinius kokteilius. Smulkintuvas susideda iš variklio bloko ir talpos (grupės). Renkantis šį prietaisą, reikia atsižvelgti į variklio galingumą, sukimosi greitį, variklio greičio nustatymo padėčių kiekį ir taurės talpą. Gaminant pieno kokteilį pagrindinis tikslas yra kuo labiau maišomus ingridientus prisotinti oru. Todėl, kuo maišytuvas bus greitesnis, tuo gausis standesnė ir stabilesnė plakama puta. Didelis galingumas ir variklio apsisukimų skaičius leidžia greitai ir kokybiškai paruošti valgomus ledus, kokteilius su ledu, smulkinti šaldytus maisto produktus.
 
Galima įsigyti vienos, dviejų ar trijų grupių prietaisus. Taurė gali būti plastikinė, stiklinė, aliuminio arba nerūdijančio plieno.

Sulčiaspaudės

Sulčiaspaudės restoranams, kavinėms ir barams skirstomos į dvi grupes:
• Universalios sulčiaspaudės (jos yra skirtos išgauti sultis iš beveik visų vaisių ir daržovių);
• Citrusinių vaisių sulčiaspaudės (jos gali būti mechaninės, pusiau automatinės ir automatinės).
 
Paprasčiausios yra mechaninės sulčiaspaudės, veikiančios spaudos principu. Citrusinis vaisius perpjaunamas per pusę, dedamas ant preso ir rankiniu būdu išspaudžiamos sultys. Tokiu būdu spaudžiamos sultys būna su minimaliu minkštimo kiekiu.
 
Pusiau automatinėse sulčiaspaudėse sultys išspaudžiamos naudojant greitai besisukantį kūgį. Šiuo būdu spaudžiant sultis yra panaudojama jėga, todėl sulčių kokybė priklauso ir nuo žmogaus, kuris atlieka šį darbą, stiprumo.
 
Automatinėms sulčiaspaudėms nereikia didelių žmogaus darbo pastangų. Norint turėti skanių sulčių, tereikia užpidyti bunkerį pageidaujamais vaisiais ir paspausti mygtuką PRADĖTI.
 
Universalios sulčiaspaudės yra skirtos spausti sultis tiek iš citrusinių vaisių, tiek iš kietų daržovių. Citrusiniai vaisiai turi būti spaudžiami ant besisukančio preso, o daržovėms būtina naudoti besisukančius šiurkščius peilius, kurie susmulkina produktus. Minkštimas pašalinamas į atskirą bunkerį, o sultys, veikiamos išcentrinės jėgos, subėga į iš anksto paruoštą talpą. Taip gauname sultis su minkštimu.

Kavos aparatai, kavos malūnėliai

Ruošiant kavą, svarbiausia – kavos ir vandens proporcija, vandens kokybė, temperatūra ir slėgis. Tinkamai sureguliuotas kavos aparatas ir puikiai savo darbą išmanantis barista – tobulos kavos duetas.
Espreso kavos aparatai gali turėti 1, 2, 3 ar 4-ias kavos ruošimo grupes. Pagal valdymą kavos aparatai skirstomi į rankiniuspusiau automatinius (žmogus sumala kavą, ją supresuoja į filtro laikiklį, nustato gėrimo ruošimo laiką ir paleidžia aparatą darbui), automatinius (žmogus sumala kavą, ją supresuoja į filtro laikiklį ir paleidžia aparatą darbui)  ir visiškai automatizuotus (malimas, kavos dozavimas, gėrimo ruošimas ir panaudotos kavos pašalinimas yra automatizuotas).
Komplektacijoje yra karšto garo vamzdelis, kuriuo tiekiamas karštas garas naudojamas kapučino ar karšto pieno ruošimui, puodelių pašildymui ir karšto vandens vamzdelis, naudojamas ruošti karštus gėrimus.
Pagal sumalamos kavos kiekius, kavos malūnėlių su dozatoriais tipai yra du: malūnas su plokščiais malimo diskais ir malūnas su kūgio formos girnomis. Pirmojo tipo įrenginys per dieną gali sumalti iki 3 kg kavos pupelių. Jei per dieną reikia sumalti didesnius kavos kiekius, patartina rinktis antrojo tipo kavamalę su kūginėmis girnomis.
Sumaltų pupelių dydis priklauso nuo atstumų tarp diskų. Ši atstumą, priklausomai nuo ruošiamos kavos tipo, reguliuoja barista. Norint paruošti gerą espreso kavą, iš sumaltos kavos per 25 sekundes turi išbėgti 25 ml kavos. Jei tiek pat kavos išbėga per ilgesnį ar trumpesnį laiką, vadinasi, kava buvo netinkamai sumalta.

Kokteilių plakikliai

Pieno kokteilių darbo principas yra labai paprastas: talpoje esantys produktai plakami specialiu antgaliu, kuris turi santykinai didelį sukimosi greitį (priklausomai nuo modelio gali būti iki 14000 aps/min). Gaminant pieno kokteilį, pagrindinis tikslas yra maišomus ingridientus prisotinti oru. Todėl, kuo maišytuvas bus greitesnis, tuo gausis standesnė ir stabilesnė plakama puta. Kokteilių plaktuvai, priklausomai nuo taurių (talpų, kuriose plakamas kokteilis) kiekio, skirstomi į vienos, dvejų ar trijų grupių. Įrengimas gali būti pastatomas ant stalo arba tvirtinamas prie sienos.

Šaltų gėrimų dispenseriai

Dažnai manoma, kad atšaldyti gaivieji gėrimai, sultys yra populiarūs tik šiltuoju metu laiku. Jei kalbėsime tik apie lauko prekybą, dalinai galima sutikti su šiuo teiginiu. Tačiau baruose, restoranuose, klubuose atšaldytos sultys yra paklausios ištisus metus. Gėrimų aušinimo aparatai yra labai lengvai valdomi, jų priežiūrai nereikia daug laiko. Kompaktiškas įrengimas su viena ar keliomis skaidriomis talpomis yra statomas ant baro, kavinės ar lauko prekystalio. Nuolat besisukantis spalvingas skystis talpos viduje pritraukia klientus.

Sulčių aušintuvas susideda iš nerūdijančio plieno korpuso, vieno ar keleto skaidrios gėrimų talpos ir išleidimo kranelio. Korpuse yra įmontuotas šaldymo agregatas. Kai kuriuose modeliuose yra reguliuojama šaldomo gėrimo temperatūra.
Patikimi sprendimai Jūsų verslui

Pasitikėjimas ir patirtis

Teikiame profesionalius vėdinimo, šaldymo ir kondicionavimo sprendimus pagal Jūsų poreikius. Susisiekite ir raskime geriausią sprendimą kartu!

  • Individualūs sprendimai
  • Greitas ir patikimas aptarnavimas
  • 20+ metų patirtis

Turite klausimų? Mes pasiruošę padėti!