Mėsos apdirbimo įranga

Mėsmalės

Mėsmalė jau senai tapo nepakeičiama darbo priemone profesionalioje virtuvėje. Jos pagalba gaminamas faršas iš mėsos ir žuvies žaliavų. Norėdami pasirinkti tinkamą mėsmalę savo baro ar restorano virtuvei, pirmiausiai turite atkreipti dėmesį į šiuos parametrus:
1. Mėsmalės galingumas;

2. Peilių skaičius, kuris turi įtakos mėsmalės darbui ir galutinio produkto kokybei. Yra trys pagrindinės peilių komplektacijos:
Klasikinė arba “enterprise” (sraigtas, peiliukas, tinklelis su skylutėmis) – mėsmalės su šio tipo malimo sistema turėtų būti naudojamas mažose įmonėse;
 
Pusiau unger S3 (trijų dalių) (sraigtas, nerūdijančio plieno plokštelė, peiliukas, tinklelis su skylutėmis) – mėsmalės su šio tipo malimo sistema gali apdoroti skirtingus kiekius mėsos, nuo mažų iki didelių. Taip pat galima sumalti pusiau užšaldytą arba užšaldytą mėsą.
 
Pilnas Unger S5 (penkių dalių) (sraigtas, nerūdijančio plieno plokštelė, peiliukas, nerūdijančio plieno plokštelė, peiliukas, tinklelis su skylutėmis) – mėsmalės su šio tipo malimo sistema gali būti pritaikytos labai didelių mėsos kiekių sumalimui (mėsos cechai, parduotuvės). Taip pat galima sumalti pusiau užšaldytą arba užšaldytą mėsą.
 
3. Išeinamo tinklelio su skylutėmis skersmuo ir pačių skylučių diametras. Nuo to priklauso mėsos faršo smulkinimo laipsnis.
 
4. Korpusas ir darbo mechanizmas. Geriausiai, jei jie pagaminti iš nerūdijančio plieno. Kad mėsmalė tarnautų ilgai, reikalinga nuolatinė priežiūra. Darbo pabaigoje būtina išardyti, išplauti atskiras dalis ir išdžiovinti. Mėsmalę reikia sutepti Ne rečiau kaip kas 6 mėnesius. 

Kaulų pjaustyklės

Tai profesionalus prietaisas, skirtas greitam ir saugiam mėsos, žuvies pjaustymui tiek su kaulais, tiek be jų. Kaulų pjaustyklės dažniausiai naudojamos mėsos perdirbimo cechuose, dideliuose prekybos centruose. Šie įrengimai gali būti statomi ant stalo arba pastatomi ant grindų.

Mėsos purentuvai (tenderaizeriai)

Mėsos purentuvų pagalba yra padidinamas mėsos be kaulų paviršius. Jie gali būti rankiniai arba automatiniai.
Tenderaizeriai yra plačiai naudojami prekybos centruose, viešojo maitinimo įstaigose. Šis įrengimas tiesiog nepakeičiamas profesionalioje virtuvėje (kavinėse, restoranuose, valgyklose). Mėsos purentuvas gerokai palengvina tokių patiekalų, kaip mėsos kepsniai, šniceliai ir pan., ruošimą. Tenderaizeriu suminkštinta mėsa greičiau išsimarinuoja, tolygiau ir daug greičiu iškepa. Mėsos purentuvo veikimo principas yra labai paprastas: mėsos gabaliukas dedamas į angą, kur papuola tarp dviejų, skirtinga puse besisukančių, volų su smulkiais aštriais peiliukais. Jų pagalba mėsa yra išpurenama. Įrengimo korpusas pagamintas iš aukštos kokybės nerūdijančio plieno.

Tenderaizeriai yra dviejų tipų:
1.    Elektriniai (daugiausiai naudojamai mėsos cechuose, kur reikalingas didelis našumas);
2.    Rankiniai.

Mėsos purenuvo nauda:
•    Sunaudojama mažiau laiko maisto ruošimui;
•    Daug švaresnė darbo vieta, nei naudojantis mėsos muštuku;
•    Mėsą apdorojant tenderaizeriu, mažiau nukenčia jungiamasis audinis, todėl galutinis produktas būna sultingesnis;
•    Tinkamai išpurenta mėsa geriau absorbuoja karščio bangas, todėl produktas tolygiau ir greičiau iškepa;

Dešrų kimštuvai (rankiniai, automatiniai, vertikalūs, horizontalūs)

Dešrų užpildimui naudojami specialūs aparatai – dešrų kimštuvai – dar kitaip vadinami gastronominiais švirkštais.
 
Jie gali būti klasifikuojami pagal keletą požymių:
• Pagal veikimo principą yra mechaniniai (rankiniai) ir elektriniai (hidrauliniai).
• Pagal įrengimo korpusą mėsos kimštuvai skirstomi į vertikalius (dažniausiai rankiniai) ir horizontalius (ir rankiniai, ir elektriniai).
• Pagal faršo padavimo principą kimštuvai yra skirstomi į sraigtinius ir rotacinius (stūmoklinius). Stūmokliniai daro mažesnį mechaninį poveikį faršui, todėl jie naudojami dešrų užpildymui struktūriniu ir atšaldytu faršu. Sraigtinio tipo kimštuvai naudojami gaminti dešroms, kimštoms skystos konsistencijos faršu (daktariška dešra).

Faršo maišyklės

Faršo maišyklės plačiai naudojamos maisto gamyboje. Ši įranga gali sumaišyti ne tik skirtingos rūšies mėsos faršą, bet ir žuvies faršą, troškintas daržoves ir net kietą tešlą. Maišant tolygiai pasiskirsto prieskoniai, druska ir kitos sudedamosios gaminio dalys. Maišyklės konstrukcija paprasta: dubuo, maišymo įrankis ir variklis. Profesionali faršo maišyklė skiriasi indo tūriu, maišymo mechanizmu (sraigtinis ar ašinis) ir pagal pavaros tipą (rankinis ar elektrinis). Atskiri gamintojai maišykles skirsto pagal tai, kaip yra maišomas faršas – t.y. dėka sraigto ar dėka ašies, ant kurios tvirtinasi mentelės.
Sraigtinės maišyklės tinka ypatingai skrupulingam, švelniam produkto maišymui, spiralinės dažniau naudojamos tirštam ar stambaus malimo faršui maišyti.
 
Ašinės maišyklės pasižymi intensyvesniu poveikiu maišomam produktui, todėl ji daugiau tinka rūkytų dešrų faršo gamybai ir birių produktų maišymui. Visos profesionalios maišyklės išsiskiria aukšta kokybe ir patikimumu bei ilgu tarnavimo laiku.
Patikimi sprendimai Jūsų verslui

Pasitikėjimas ir patirtis

Teikiame profesionalius vėdinimo, šaldymo ir kondicionavimo sprendimus pagal Jūsų poreikius. Susisiekite ir raskime geriausią sprendimą kartu!

  • Individualūs sprendimai
  • Greitas ir patikimas aptarnavimas
  • 20+ metų patirtis

Turite klausimų? Mes pasiruošę padėti!