Šaldymo kameros
- Pagrindinis
- Mūsų Paslaugos
- Šaldymo įranga
- Šaldymo kameros
Pramoninės šaldymo kameros
Paprastai šaldymo kameros arba šaldiklio talpa gali būti nuo 2 m³ iki kelių dešimčių tūkstančių m³. Nedidelės šaldymo kameros dažniausiai įrengiamos pagalbinėje parduotuvės patalpoje, gėlių paviljone, privačiame name ir t. t. Didesnės kaip 10 m³ talpos kameros dažniausiai įrengiamos sandėliuose ir stambiuose sandėlių kompleksuose.
Šaldymo kameros skirstomos į vidutinės temperatūros šaldymo kameras ir žemos temperatūros šaldymo kameras (šaldiklius):
• Žemos temperatūros šaldymo kameros (šaldikliai)
Naudojamos saugoti arba reikiamam laikotarpiui užšaldyti maisto produktus (mėsą, žuvį, uogas ir kt.). Tokios šaldymo kameros viduje temperatūra paprastai būna nuo -15 °C iki -25 °C. Kai kuriais atvejais, tam tikriems gamybos procesams arba laboratorijose gali būti montuojamas šaldiklis, skirtas palaikyti žemesnei negu -45 °C temperatūrai.
• Vidutinės temperatūros pramoninės šaldymo kameros
Naudojamos atšaldyti įvairiems produktams (daržovių, mėsos, pieno produktams, gėlėms, vynui) arba laikyti juos nuo -5 °C iki +15 °C temperatūroje.

Šaldymo kamera mėsai laikyti
Kameros mėsai laikyti turi savų ypatybių. Laikant nesupakuotą atšaldytą mėsą (gabalais, skerdienos ketvirčiais ir pusėmis) reikia atsižvelgti į tai, kad mėsos sultys, kurios neišvengiamai patenka ant grindų, yra labai ėsdinančios, taigi grindys kameroje turi būti chemiškai atsparios.
Yra du pagrindiniai būdai, kaip išspręsti šią problemą:
Padengtas sąlyčiui su maisto produktais tinkamu nerūdijančiuoju plienu (AISI 304 klasės) ir kruopščiai sandarinti plokščių sujungimus specialiu cheminėms medžiagoms atspariu sandarikliu.
Be grindų plokščių ir iškloti grindis keraminėmis plytelėmis. Didelėse šaldymo kamerose, sandėliuose klojamos betono grindys su chemiškai atsparia danga.
Laikant nesupakuotą atšaldytą mėsą didelį dėmesį reikia skirti išgarintojo parinkimui.
Surinkimas iš daugiasluoksnių plokščių
Šaldymo kameros dažniausiai montuojamos iš daugiasluoksnių „sandwich“ tipo plokščių. Skirtingų gamintojų siūlomas plokščių plotis svyruoja nuo 1000 iki 1200 mm. Reikalingą plokščių kiekį ir ilgį apskaičiuojame pagal siūlomus plokščių matmenis bei planuojamus kameros matmenis.
Montuojant plokštes būtina išvengti „šilumos tiltelių“ kampinėse sandūrose, kai susiliečia vidinės ir išorinės plokštės metalinės dalys. Siekiant užkirsti kelią šilumos tilteliui, reikia jį „pertraukti“, padarius išpjovą vidinėje metalinėje kampinės plokštės apkaloje, toje dalyje, kuri nukreipta į kameros išorę. Tą patį reikia padaryti kampinėse sienos plokštės sandūrose su grindų ir lubų plokštėmis.
Kamerose, kuriose palaikoma aukštesnė už 0 °C temperatūra, grindys kartais paliekamos be šiluminės izoliacijos. Taip į kamerą paprasčiau įvažiuoti krovimo įrangai (rankiniams keltuvams, vežimėliams), taupomi pinigai, skirti pirkti izoliacinę medžiagą, tačiau tokiu atveju turi būti įrengta galingesnė šaldymo įranga (maždaug 20 %), vadinasi, maždaug tiek pat padidėja išlaidos elektros energijai.
Be to, „šiluminio tiltelio“ pertraukimo „operaciją“ reikia atlikti ir tuo atveju, jei montuojame daugiasekcijinę kamerą su skirtingais temperatūros režimais. Reikia perpjauti vidinę sienų, grindų ir lubų metalo apkalą pertvaros montavimo vietoje, nutraukiant šiluminį tiltelį tarp sekcijų.
Taip pat reikalinga įsigyti papildomų plokščių kampinių sandūrų tvirtinimo elementų (juostų, kampinių profilių), sandariklio ir reikiamo dydžio duris su putų poliuretano šilumos izoliacija.

Šaldymo kamera gėlėms
Laikant skintas gėles sandėliuose ir prekybos vietose, paprastai ant grindų patenka vandens, lapų ir augalų stiebų, todėl tokias kameras racionaliau montuoti be grindų plokščių, arba kruopščiai sandarinti grindų plokščių jungtis.
Gėlių laikymo šaldymo kamerose turi būti palaikoma nuo +2 °C iki +8 °C temperatūra, dėl to galima kamerą naudoti be grindų izoliacijos.
Šaldymo kameros, įrengtos prekybos vietose, vienu metu naudojamos ir laikyti, ir demonstruoti gėles, todėl viena arba dvi sienos daromos iš stiklo paketo su PVC profiliu.
Grindų izoliacijos nebuvimas ir (arba) stiklo paketas padidina šilumos srautą, todėl reikia montuoti galingesnį šaldymo agregatą.
Šaldymo kameros vaisiams ir daržovėms laikyti
Šiandieniniame pasaulyje nieko nestebina švieži vaisiai ir daržovės, kuriuos galima įsigyti parduotuvėse nepriklausomai nuo metų laiko. Atrodo taip paprasta – sudėti visas daržoves ir vaisius į šaldymo kamerą, ir jie ten sėkmingai prabus iki pat pavasario, o gal ir iki vasaros. Tačiau tai netiesa, nes kiekvienam vaisiui ar daržovei reikalingas specialus saugojimo režimas: reikia išlaikyti konkrečią temperatūrą, drėgmę ir dujų sudėtį. Į tai labai svarbu atsižvelgti, kad vaisiai ir daržovės ilgai išliktų švieži, ir būtų išsaugoti visi vitaminai.
Remdamiesi Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro filialo sodininkystės ir daržininkystės instituto darbuotojų duomenimis, pateikiame daržovių, vaisių, salotų optimalias laikymo sąlygas:

- Bulvės – +7 °C iki +10 °C, 90–95 % drėgmė, jautrios etilenui
- Kopūstai, burokėliai, morkos – 0 °C, 95–98 % drėgmė, jautrūs etilenui
- Svogūnai, česnakai – 0–+2 °C, 65–70 % drėgmė, nejautrūs etilenui
- Petražolės, krapai, kalendra – 0–+2 °C, 100 % drėgmė (apipurškiami vandeniu), jautrūs etilenui
- Agurkai – +10–+13 °C, 95 % drėgmė, jautrūs etilenui
- Pomidorai – +8–+15 °C, 95 % drėgmė, išskiria daug etileno
- Obuoliai – -2–-4 °C, 90–95 % drėgmė, išskiria daug etileno
- Kriaušės – 0–-2 °C, 90–95 % drėgmė, išskiria daugiau etileno nei obuoliai (negali būti laikomos kartu su obuoliais)
- Apelsinai, citrinos, mandarinai – +4–+7 °C, nejautrūs etilenui
- Bananai – +13–+16 °C, 80–90 % drėgmė, labai jautrūs etilenui, patys jį išskiria
- Vynuogės – 0–-1 °C, 85 % drėgmė, jautrios etilenui
Mūsų įmonė džiaugsis, galėdama padėti jums šiuo klausimu
Mūsų įmonė džiaugsis, galėdama padėti jums šiuo klausimu, ir pagamins jūsų vaisiams ir daržovėms tinkamą šaldymo kamerą. Mūsų specialistai atliks skaičiavimus ir parinks reikiamą šaldymo įrangą.
Šaldymo kameros (šaldiklio) kaina priklauso nuo kelių pagrindinių parametrų: kameros dydis, plokščių storis, durų tipas, šaldymo įrangos gamintojas bei tipas.
Šaldymo kameros kaina svyruoja nuo 2 tūkstančių iki šimtų tūkstančių eurų.
Mūsų įmonė teikia visą paslaugų asortimentą, susijusį su šaldymo kamerų montavimu:
– pasirinkimas
– skaičiavimas
– įrangos pardavimas
– pristatymas
– montavimas
– techninė priežiūra
Be abejo, šaldymo kameras Lietuvoje parduoda ne viena dešimtis įvairios specializacijos įmonių.
Pasirinkdami mūsų įmonę, kurioje dirba profesionalūs darbuotojai (šaldymo įrangos rinkoje dirbame nuo 2000 m., o tarp mūsų klientų – tokios įmonės kaip SANITEX, MAXIMA, Kėdainių konservų fabrikas), galite būti tikri, kad šaldymo kameros kaina ir jos patikimumas bus optimaliai suderinti.
Jums nereikės gailėtis, kad nusprendėte su mumis bendradarbiauti!
Nusprendėte įsigyti šaldymo kamerą?
Susisiekite su mumis telefonu arba
užpildykite formą, ir mūsų specialistai:
– parinks tinkamą kamerą
– pasiūlys geriausią sprendimą, atitinkantį jūsų poreikius.
Be to, galite pas mus užsisakyti ir šaldymo kamerų remonto bei techninės priežiūros paslaugas.
Patikimi sprendimai Jūsų verslui
Pasitikėjimas ir patirtis
Teikiame profesionalius vėdinimo, šaldymo ir kondicionavimo sprendimus pagal Jūsų poreikius. Susisiekite ir raskime geriausią sprendimą kartu!
-
Individualūs sprendimai
-
Greitas ir patikimas aptarnavimas
-
20+ metų patirtis