Pagalbinė virtuvinė įranga
- Pagrindinis
- Mūsų Paslaugos
- Restoranų įranga
- Pagalbinė virtuvinė įranga
Daržovių pjaustyklės
Daržovių pjaustyklės, naudojant įvairios paskirties pjaustymo diskus, produktus gali supjaustyti įvairiomis formomis: griežinėliais, šiaudeliais, kubeliais, lazdelėmis, banguotais griežinėliais, sutarkuoti. Jos naudojamos daržovėms, vaisiams, uogoms, grybams pjaustyti, taip pat smulkiai sutarkuoti riešutus, duonos džiūvesėlius, sūrį.
Gastronominės pjaustyklės
Gastronominės pjaustyklės (angl. slicer) yra skirtos gastronomijos gaminiams – dešrai, sūriui, virtai, rūkytai ar žaliai mėsai, duonos gaminiams ir kt. pjaustyti. Šio įrengimo pagalba paruoštas produktas bus vienodo storio ir puikios išvaizdos.
Pagal automatizavimo lygį, pjaustyklės gali būti:
• rankinio tipo
• automatinės
Gastronominių pjaustyklių korpusas gali būti vertikalaus tipo arba pasviręs (gravity). Pastarojoje supjaustyti produktai patys lengvai sukrenta ant darbinės plokštės. Vertikalaus tipo pjaustykles patogiau valyti.
Varomieji mechanizmai taip pat būna kelių tipų. Dažniausiai pjaustymo įrenginys varomas diržine pavara, bet didesniuose, pramoniniuose modeliuose judesys gali būti perduodamas ir krumpliaračiais.
Pjaustyklės variklio aušinimo sistema užtikrina ilgą įrengimo tarnavimo laiką.
Dažniausiai pjaustyklių peiliai būna universalūs (pjausto viską). Tačiau pjaustant tam tikrus produktus, patartina naudoti specializuotus peilius. Peilis, skirtas sūrio pjaustymui yra padengtas teflonu, kurio dėka peilio paviršius neaplimpa sūrio minkštąja dalimi. Duonos produktus, norint išvengti trupėjimo, rekomenduojama pjaustyti peiliu su smulkiais dantukas.
Peilių diametras būna 220, 250, 275, 300, 330 mm ir kt. Nuo peilio diametro priklauso, kokio didžiausio skersmens ar dydžio gali būti pjaustyti ruošiamas produktas. Pjaustomų griežinëlių storį paprastai galima reguliuoti nuo 0 iki 15 mm, bet yra modelių, kurie gali pjaustyti ir 30 mm storio griežinėliais.
Daugelyje pjaustyklių yra peilio galąstuvas. Jis gali būti valdomas rankiniu būdu arba automatiškai.
Mėsos purentuvai (tenderaizeriai)
Tenderaizeriai yra plačiai naudojami prekybos centruose, viešojo maitinimo įstaigose. Šis įrengimas tiesiog nepakeičiamas profesionalioje virtuvėje (kavinėse, restoranuose, valgyklose). Mėsos purentuvas gerokai palengvina tokių patiekalų, kaip mėsos kepsniai, šniceliai ir pan., ruošimą. Tenderaizeriu suminkštinta mėsa greičiau išsimarinuoja, tolygiau ir daug greičiu iškepa. Mėsos purentuvo veikimo principas yra labai paprastas: mėsos gabaliukas dedamas į angą, kur papuola tarp dviejų, skirtinga puse besisukančių, volų su smulkiais aštriais peiliukais. Jų pagalba mėsa yra išpurenama. Įrengimo korpusas pagamintas iš aukštos kokybės nerūdijančio plieno.
Tenderaizeriai yra dviejų tipų:
Elektriniai (daugiausia naudojami mėsos cechuose, kur reikalingas didelis našumas);
Rankiniai.
Mėsos purentuvo nauda:
• Sunaudojama mažiau laiko maisto ruošimui;
• Daug švaresnė darbo vieta, nei naudojantis mėsos muštuku;
• Mėsą apdorojant tenderaizeriu, mažiau nukenčia jungiamasis audinys, todėl galutinis produktas būna sultingesnis;
• Tinkamai išpurenta mėsa geriau absorbuoja karščio bangas, todėl produktas tolygiau ir greičiau iškepa.
Maisto smulkintuvai
• Įvairių produktų smulkinimas. Susmulkinimo laipsnis priklauso nuo darbo laiko – kuo ilgiau smulkinama, tuo smulkesnė konsistencija gaunama. Taip smulkinami gali būti riešutai, prieskoninės žolelės, džiovinti vaisiai, sūris, tiek minkšta mocarela, tiek kietasis parmezanas, šokoladas, duonos trupiniai, čisnakas.
• Kapojimas (mėsos, svogūnų, riešutų, vaisių ir uogų paruošimą uogienėms ir tyrėms).
• Kuteriu lengvai ir greitai pagaminamas paštetas, šokoladinis ganašas, varškės kremas, smulkinta mėsa šniceliui ir pan.
Bulvių valymo įrengimai
Bulvių valymas – vienas iš ilgiausių ir monotoniškiausių veiklų virtuvėje, kuri kasdien užima nemažą laiko dalį.
Aukštos kokybės profesionali bulvių valymo mašina, specialiai parinkta pagal gamybos apimtį, gali ženkliai padidinti darbo našumą. Vienas svarbiausių kriterijų, į kurį reikia atsižvelgti renkantis profesionalią bulvių valymo mašiną yra bunkerio užkrovimo talpa. Korpusas turi būti pagamintas iš oksidacijai ir korozijai atsparaus metalo, dažniausiai nerūdijančio plieno. Visi įrengimai gali būti komplektuojami kartu su stovu ir filtru, bulvių luobelėms gaudyti.
Pats bulvių valymo principas yra labai paprastas: užkrovimo talpa užpildoma bulvėmis (nuo kelių kilogramų iki kelių dešimčių kilogramų). Prieš tai rekomenduojama bulves nuplauti – abrazyvinis diskas tarnaus daug ilgiau. Elektrinis motoras priverčia suktis abrazyvinį diską, kuris trinties principu ir nuvalo bulvių luobelę. Siekiant geresnio rezultato, rekomenduojama, kad ir vidinės valymo mašinos sienelės būtų padengtos abrazyvine medžiaga. Kadangi mašina yra pajungta prie vandentiekio ir kanalizacijos, baigus darbą išimamos nuvalytos, švarios bulvės. Žinoma, jokia įranga nenuvalys 100% idealiai, jei bulvės bus nelygios, gausios įdubimų ir gumbų. Virtuvės darbuotojui teks peiliu pašalinti mažus bulvių defektus, tokius kaip “akutės”, duobelės.
Vakuumatoriai
Maisto kontaktas su deguonimi yra pagrindinė priežastis, dėl ko produktas praranda savo formą, sugeria šalutinius kvapus, toksinus, t.y. genda. Vakuumavimo mašina išsiurbia visa orą iš pakuotės, ko pasekoje yra sumažinamas bakterijų dauginimosi greitis, t.y. maistas ilgiau išlieka šviežias, išlaikydamas drėgmę ir naudingas maistines savybes. Vakuumas taip pat pagreitina marinavimosi procesą. Vakuumatoriai yra plačiai naudojami restoranuose, kavinėse, kitose viešojo maitinimo įstaigose, farmacijoje, dirbant su technologija “sous vide”.
Produkto vakuuminis įpakavimas užtikrina:
• Ilgesnį produkto galiojimo laiką;
• Gražią ir saugią pakuotę, apsaugančią nuo užteršimo aplinkos nežvarumais;
• Produkto neišsausėjimą;
• Ilgai išsilaikantį aromatą;
• Apsaugą nuo pelėsio;
• Galimybę patraukliai pateikti gaminį pakuotėje, naudojant savo prekinį ženklą;
• Galimybę pakuoti birius ir skystus produktus (padažai, sultiniai, sriubos);
Vakuumatorius galima skirstyti į du tipus: su kamera ir be kameros.
Be kameros. Šio tipo įrengimai orą šalina tiesiai iš pakuotės. Pagrindiniai privalumai – sąlyginai žema kaina, kompaktiškumas ir galimybė supakuoti bet kokio dydžio gaminius. Trūkumai – būtina naudoti specialius gofruotus pakavimo maišelius, žemesnis vakuuminis laipsnis (apie 90%, lyginant su 95-99% vakuumuojant kameroje). Kriterijai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį prieš įsigyjant šio tipo vakuumatorių, yra užlydimo juostos ilgis ir vakuuminio siurblio galingumas.
Su kamera. Šio tipo vakuumatoriai turi darbinę kamerą. Korpusas pagamintas iš nerūdijančio plieno arba aliuminio. Kameros dangtis skaidrus, polikarbonatinis. Kamera turi specialų įdėklą, leidžiantį sumažinti kameros tūrį. Galimybė rinktis ant stalo pastatomą (skirta mažo ir vidutinio dydžio produktams pakuoti) arba ant grindų pastatomą (skirta vakuumuoti didelius kiekius) versiją. Priklausomai nuo modelio, gali turėti dujų įpurškimo funkciją. Kriterijai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį prieš įsigyjant šio tipo vakuumatorių, yra užlydimo juostos ilgis, vakuuminio siurblio galingumas ir kameros dydis.
Patikimi sprendimai Jūsų verslui
Pasitikėjimas ir patirtis
Teikiame profesionalius vėdinimo, šaldymo ir kondicionavimo sprendimus pagal Jūsų poreikius. Susisiekite ir raskime geriausią sprendimą kartu!
-
Individualūs sprendimai
-
Greitas ir patikimas aptarnavimas
-
20+ metų patirtis