Lauko prekyba

Blynų keptuvės (crepe)

Blynines verta įsigyti tiek kavinėms, restoranams, tiek greito maisto prekybos vietoms. Pirmosios blynus gali pateikti su įvairiais įmantriais, egzotiniais įdarais, o lauko prekybai gali pakakti ir nutella kremo, uogienės ar cukraus pudros.
Blyninės, pagal naudojamą energijos tipą, skirstomos į dujines ir elektrines. Pastarosios yra populiaresnės dėl mažesnės kainos ir paprastesnės bei saugesnės eksploatacijos. Įrengimas turi vieną arba du apvalius skrudinimo paviršius (350 mm arba 400 mm skersmens), kurie dažniausiai pagaminti iš ketaus. Kaitinimo elementai tolygiai paskirsto šilumą per visa kaitinamą paviršių. Iškepti vieną blyną užtrunka iki vienos minutės. Įvertinus tai, kad vienam blynui iškepti sunaudojama labai mažai aliejaus, o blyno kepimo laikas labai trumpas, galima kalbėti apie greitą įrengimo atsipirkimą. Darbo su blynkepe principas labai paprastas: tešla tiesiogiai pilama ant kaitvietės ir volelio arba “T” formos mentelės pagalba tolygiai paskirstoma.

Pagrindiniai blynkepių privalumai:

•    Minimalus gaminimo laikas;
•    Kompaktiškas dydis. Maži gabaritiniai matmenys įrengimą leidžia pastatyti ir mažose patalpose, bei lauko prekybai pritaikytuose vagoneliuose;
•    Aukšta kokybė bei saugus darbas;
•    Ilgas irangos tarnavimo laikas.

Vaflinės

Vaflinė – tai įrengimas skirtas kepti vaflius. Jis pagamintas iš dviejų metalinių plokščių, sujungtų lankstais. Kepamas vaflis vienu met tolygiai kepa iš abiejų pusių. Šių įrengimų kepimo paviršius yra neprisvylantis. Vafliai, priklausomai nuo kepamo paviršiaus formos, gali būti labai įvairūs: apvalūs, kvadratiniai, širdelių formos, laiveliai ir kt.Vaflinės gali būti su fiksuotomis ir keičiamomis kepimo formomis (plokštelėmis).

Vaflinių priežiūra nėra sudėtinga. Kepimo paviršiaus negalima valyti naudojant abrazyvines valymo priemones ir šiurkščius šepetėlius. Riebalų ir tešlos likučius nuo atvėsusios vaflinės rekomenduojama nuvalyti medvilniniu rankšluosčiu.

Vaflinės galima suskirstyti į dvi pagrindines grupes: skirtos kepti storus “belgiško” tipo vaflius ir skirtos kepti plonus įvairios formos vaflius. Rinktis galima vienos arba dviejų grupių vaflines. Kiekviena grupė turi autonominį valdymą. Įrengimo galingumai svyruoja nuo 1,5 kW iki 5 kW. Signalinė lemputė ar garsinis signalas informuoja apie kepimo pabaigą.

Kontaktiniai griliai

Kontaktinio griliaus populiariausia panaudojimo sritis – duonos, karštų sumuštinių, tortilijų, kebabų paskrudinimas. Taip pat galima kepti mėsą, daržoves, žuvį, kiaušinius. Šildomo produkto paviršius pasidengia traškia plutele. Visi šie griliai sudaryti iš dviejų kepimo plokštelių: viršutinės ir apatinės. Maisto produktai tiesiogiai kontaktuoja su šildomomis plokštėmis. Kepimo metu maisto gaminys yra šildomas iš abiejų pusių vienu metu, dėl ko šiluma pasiskirsto tolygiai ir greitai. Kepimo laikas ne daugiau 2,5 min. Įrengimo korpusas pagamintas iš nerūdijančio plieno, kepimo paviršius gali būti ketaus arba stiklo keramikos. Rankenos pagamintos iš karščiui atsparios medžiagos. Daugelio įrengimų kepimo plokštumos yra reguliuojamo aukščio, kas leidžia skrudinti įvairaus storio sumuštinius ir kitus produktus. Kontaktiniai griliai dažniausiai naudojami greito maisto kavinėse, lauko prekyboje. Pagal kepimo plokštumas kontaktiniai griliai skirstomi į lygaus, rifliuoto ir kombinuoto (viršus lygus, apačia rifliuota arba atvirkščiai) paviršiaus.

Parametrai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį renkantis kontaktinį grilių savo užkandinei:
•    Galingumas. Tai vienas pagrindinių parametrų. Kuo didesnis galingumas, tuo didesnis įkaitimo greitis. Tačiau nereikia pamiršti, kad tai teisiogiai įtakoja energijos sąnaudas;
•    Darbinio paviršiaus dydis. Renkantis šį parametrą, reikia įvertinti kokie produktai bus skrudinami (sumuštiniai, kebabai ar pan);

Dešrelių ir bandelių pašildytuvai

Tam, kad dešrelė, dedama į dešrainį, tolygiai paskrustų, reikalingas volinis grilius. Jis greitai ir tolygiai pašildys bei apskrudins dešrelę, kuri yra pagrindinė dešrainio sudedamoji dalis. Šį grilių galima panaudoti ir kitų, cilindrinių (apie 20 mm skersmens), produktų pašildymui. Veikimo principas labai paprastas – dešrelė patalpinama tarp dviejų kaistančių besisukančių volų, kas leidžia dešrelei greitai ir tolygiai apskrusti.

Šis įrengimas sudarytas iš nerūdijančio plieno korpuso ir nuolat besisukančių volų, kurių kiekvienas viduje turi teną. Termostato pagalba palaikoma tolygi temperatūra. Kepimo metu išsiskiriantys riebalai suteka į nerūdijančio plieno stalčių, kurį labai lengva išimti ir išvalyti.

Pašildymo griliai gali būti sukamo krepšelio principo, karšto garo ir voliniai. Tačiau popiliariausi yra pastarieji.

Pop Corn gamybos aparatai

Tai paprastos konstrukcijos ir patogūs naudojimui įrengimai, kurie pasižymi greitu atsiperkamumu. Jis susideda iš metalinio korpuso, grūdinto stiklo skaidrių sienų bei puodo su kaitinimo elementais, maišykle ir dangčiu. Kadangi kukurūzų grudeliai pradeda sproginėti esant labai aukštai temperatūrai (220-240 °C), integruota maišyklė ir tinkamai parinkta aliejaus rūšis, padeda išvengti prisvilimo rizikos. Pop corn’ų gaminimo aparatai dažniausiai naudojami lauko prekyboje, pramogų centruose, parkuose, o taip pat tai neatsiejama kino teatrų dalis. Spragintų kukurūzų kvapas vilioja tiek vaikus, tiek suaugusius.

Pagrindiniai parametrai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį renkantis šį įrengimą yra:
•    Kameros tūris. Jis matuojamas uncijomis (1 oz yra 28,3495 g). Pagal tūrį spragėsių gaminimo aparatai skirstomi į tris grupes: * vieno kepimo metu maksimalus kukurūzų užkrovimas iki 49 oz. Tai didelę kamerą turintys aparatai per valandą galintys išspraginti iki 8 kg spragėsių. Šie aparatai dažniausiai naudojami kino teatruose, kur yra didelis žmonių srautas. * vieno kepimo metu maksimalus kukurūzų užkrovimas nuo 6 iki 12 oz. Šią įrangą dažniausiai naudoja kavinės, maži kino teatrai. * vieno kepimo metu maksimalus kukurūzų užkrovimas nuo 1 iki 2 oz
•    Naudojama energija. Dažniausiai tai yra elektra. Tačiau planuojant prekybą lauke, parkuose, galima pasirinkti ir dujas naudojančią įrangą.
•    Įrengimo išvaizda.  Siekiant pritraukti kuo daugiau klientų, aparatas turi ne tik skleisti malonų spraginamų kukurūzų kvapą, bet ir stovėti gerai matomoje  vietoje, išsiskirti savo dizainu, būti stilingas. Vieni modeliai gali būti statomi ant stalo, kiti – mobilūs su ratukais.

Viščiukų kepimo griliai

Tolygiam vištienos apskrudimui naudojami specialūs, taip vadinami “vištienos” arba “rotaciniai” griliai. Pagrindinė tokių grilių paskirtis – vištienos, vištienos sparnelių, kulšelių kepimas naudojant iešmus, kabliukus, plokščias ar cilindro formos groteles. Be abejo šiuose griliuose galima kepti ir mėsą, žuvį ar daržoves.

Viščiukų kepimo griliai pagal naudojamą šilumos šaltinį skirstomi į:
•    Elektrinius;
•    Dujinius;

Elektriniuose įrengimuose kaitinimo elementai yra tenai arba kvarcinės lempos, o dujiniuose – dujiniai degikliai.
Pagal kepimo tipą, grilius galima suskirstyti į:
•    Iešminius;
•    Karuselinius.

Vienas nuo kito skiriasi vištienos užmovimu, sukimosi greičiu ir užkrovimo kiekiu. Iešminiuose griliuose vištiena užmaunama ant iešmo, kurie motoro pagalba sukasi apie savo ašį. Vištiena gražiai ir tolygiai kepa iš visų pusių. Karuselinio tipo grilyje vištiena yra pakraunama į nuimamus krepšelius, kurie sukasi uždaru ratu. Krepšeliai įsistatyti į kreipiančiąsias, kurios pritvirtintos prie rotacinio būgno. Kepimo metu, kepamas produktas sukasi apie nejudamą šilumos šaltinį, todėl jo gaunama šiluma yra kintamo intensyvumo. Tokio tipo grilyje nėra tiesioginio produkto kaitinimo, o šiluma pasiskirsto per visą kepimo kameros tūrį. Šias, karuselės tipo groteles labai lengva eksploatuoti: kepamos mėsos gabaliukai labai lengvai nusiima nuo grotelių, napažeidžiant apskrudusios skūrelės.  Privalumas tas, kad galima kepti ne tik stambius gabalus, bet ir atskiras dalis – sparneliai, blauzdelės ir kt.

Saldžios vatos gamybos įrengimai

Cukraus vata – daugelio vienas mėgstamiausių vaikystės saldumynų. Šį saldumyną sėkmingai galima parduoti visus metus ir gauti geras pajamas. Viena standartinė cukraus vatos porcija pagaminama iš dviejų arbatinių šaukštelių cukraus!!!  Visų šių aparatų, nepriklausomai nuo pasirinkto gamintojo, darbo principas yra tas pats: cukrus suberiamas į besisukančią galvutę su kaitinimo elementu (tenas arba spiralė). Išsilydęs cukrus veikiamas išcentrinės jėgos išpurškiamas per skylutes pluoštinių gijelių pavidalu, kurios pasiskirsto ant dubens sienelių. Tada pagaliuko pagalba belieka jas surinkti į didelį cukraus vatos burbulą.

Renkantis cukraus vatos gaminimo aparatą, reikia įvertinti būsimų pardavimų apimtis. Priklausomai nuo pasirinkto elektrinė galingumo, per valandą galima pagaminti nuo 3 kg iki 8 kg cukraus vatos. Pasirinkus per silpną aparatą, nepavyks aptarnauti viso klientų srauto, o per galingas aparatas padidins be reikalo suvartojamos energijos kaštus.

Dubuo, kuriame surenkamas į cukraus vatos pluoštą išskaidytas saldumynas, dažniausiai gaminamas iš plastiko, aliuminio arba nerūdijančio plieno. Plastikinis  dubuo yra lengvas ir pigus, bet nelabai patvarus. Iš aliuminio pagamintas dubuo yra lengvas ir ilgaamžis. Nerūdijančio plieno dubuo yra sunkus, bet higieniškiausias ir patvariausias.

Bulvių kepimo krosnys

Daugelyje šalių labai populiarus gatvės užkandis – patogiai valgyti įpakuotos, krosnyje su lupena keptos bulvės, su jūsų pačių pasirinktu įdaru. Įdaras gali būti pagamintas iš daržovių, mėsos, varškės, sviesto ir kt.  Bulvių kepimo laikas nuo 40 min iki 60 min, priklausomai nuo įrengimo galingumo, kepamų bulvių dydžio. Svarbu, kad kepamos bulvės būtų vienodo dydžio ir maždaug 150-250 g svorio. Vienu metu galima kepti nuo 25 iki 100 vnt bulvių. Viršutinėje krosnies dalyje įrengta šildoma saugykla, jau iškeptom ir paruoštom pardavimui bulvėm laikyti.  Krosnelių dizainas reprezentatyvus, pritraukiantis pirkėją.

Kebabų kepimo įranga

Kebabas – patiekalas, labai plačiai paplitęs Islamo valstybių virtuvėse, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra termiškai apdorota mėsa. Viena labiausiai Europoje ir Amerikoje išpopuliarėjusių kebabų rušių – dioner kebabas. Dioner kebabui paruošti naudojama mėsa kepama ant automatiškai besisukančio iešmo. Iškepusi mėsa nupjaustoma plonais gabaliukais ir patiekiama perpjautoje duonoje, su daržovėmis ir padažu, įvyniota į lavašą ar kitaip.

Pagal naudojamą šilumos šaltinį, griliai skirstomi į:
•    Elektrinius;
•    Dujinius;

Elektriniuose aparatuose kaitinimo elementai yra tenai. Jais perduodama šiluma, kuri sufokusuojama kaitinimo plokštelėje. Nuo šių plokštelių sklindanti šiluma tolygiai skrudina ant iešmo kepamą mėsą. Metalinis iešmas lėtai sukasi apie savo ašį elektrinio motoro pagalba.  Dujiniuose įrengimuose mėsa kepama naudojant gamtines dujas (dujų balionus). Kaitinimo elementai yra dujiniai degikliai. Maži griliai turi du degiklius, didesni tris, o labai dideli keturis ar net penkis.Virėjas elektriniu arba paprastu peiliu nupjausto jau iškepusios mėsos sluoksnį nuo besisukančio iešmo.

Kebabų kepimo įranga susideda iš:
•    Nerūdijančio plieno korpuso;
•    Kaitinimo elementų (tenai arba degikliai);
•    Iešmo;
•    Elektrinio motoro (kaip papildomas elementas);
•    Padėklo riebalų ir nupjautos mėsos surinkimui.

Patikimi sprendimai Jūsų verslui

Pasitikėjimas ir patirtis

Teikiame profesionalius vėdinimo, šaldymo ir kondicionavimo sprendimus pagal Jūsų poreikius. Susisiekite ir raskime geriausią sprendimą kartu!

  • Individualūs sprendimai
  • Greitas ir patikimas aptarnavimas
  • 20+ metų patirtis

Turite klausimų? Mes pasiruošę padėti!