Šaldymo įranga
- Pagrindinis
- Mūsų Paslaugos
- Restoranų įranga
- Šaldymo įranga
Šaldytuvai
Populiariausi yra nerūdijančio plieno gastronominiai šaldytuvai. Šiose šaldymo spintose dažniausiai palaikoma temperatūra yra -2 / + 10 °C. Gali būti vienų (600-700 l) arba dviejų durų ( 1300-1400 l). Jų vidiniai matmenys pritaikyti talpinti gastronominius padėklus GN 2/1. Tam, kad šaldytuvas būtų kuo rečiau darinėjamas, patogu naudotis šaldytuvu su stiklinėmis durimis.
Šaldikliai
Populiariausi yra nerūdijančio plieno gastronominiai šaldikliai. Šiose šaldymo spintose dažniausiai palaikoma temperatūra yra -18 / -24 °C. Gali būti vienų (600-700 l) arba dviejų durų ( 1300-1400 l). Jų vidiniai matmenys pritaikyti talpinti gastronominius padėklus GN 2/1. Pagal naudojimo tipą šaldikliai gali būti skirstomi į horizontalius (spintas) ir vertikalius (skrynias).
Šaldomi darbo stalai
Šaldomi darbo stalai gali būti “pliusiniai” ir “minusiniai”. Jie skirti šaldytų maisto produktų saugojimui tiek virtuvės, tiek baro patalpose. Be šios savo funkcijos, šaldymo stalas tarnauja kaip darbinis paviršius virėjui. Tai ypač patogu esant mažoms virtuvės patalpoms. Pagrindinis šaldymo stalo privalumas – praktiškumas, apjungiantis šaldytuvą ir darbinį paviršių į vieną įrengimą. Labai paklausūs yra šaldymo stalai su stalčiais. Iš tokio stalčiaus išimti daržovę ar kitą produktą virėjui užtrunka tik kelias sekundes.
Šaldomi darbo stalai pagal matmenis skirstomi į gastronominius (pritaikyti talpinti gastronominius padėklus GN 1/1), SNACK linijos (išorinis gylis 600 mm) ir pritaikyti kepykloms ( talpina kepimo padėklus 600×400 mm. Gastronominiai šaldomi stalai pritaikyti palengvinti virėjo darbą, pavyzdžiui ataušintus produktus jis iškarto perkelia į konvekcinį kepimo pečių, neperkeldamas į kitą skardą.
Šaldomos vitrinos
Pagal paskirtį vitrines gali būti konditerinės, prekybinės, skirtos laikyti gėrimams ir mini vitrinos, statomos ant prekystalio.
Pagrindiniai kriterijai, į kuriuos reikia atsižvelgti renkantis vitriną, yra produktai, kurie bus laikomi juose ir temperatūrinis rėžimas. Pagal temperatūrinius rėžimus, vitrinos skirstomos į „pliusines“ ir „minusines“.
„Pliusinės“ . Šie modeliai vidutiniškai dirba +1/+8 °C temperatūroje. Jos gali būti uždaros arba atviros. Šio tipo vitrinos paprastai naudojamos konditerinių gaminių bei pieno produktų saugojimui ir demonstracijai.
„Minusinės“. Šių vitrinų temperatūrų diapazonas yra -10/-18 °C. Jų paskirtis – užšaldytų jūros gėrybių , mėsos ir žuvies produktų bei ledų saugojimas.
Universalios. Šio tipo vitrinos tinka populiariausių maisto produktų saugojimui. Jose palaikoma temperatūra -6/+6 °C. Šioje temperatūroje geriausiai išsilaiko šviežia mės, jos gaminiai, pieno produktai bei medikamentai.
Ledo generatoriai
Pagal gaminamo ledo tipą, ledo generatoriai yra skirstomi:
• Ledas kubeliais. Šis ledas dažniausiai naudojamas gėrimų atšaldymui restoranuose ir kavinėse.
• “Finger” tipo ledas. Ši ledo forma naudojama greitam gėrimų atšaldymui. Tai leidžia padaryti didelis ledo paviršiaus plotas.
• Trapecijos formos ledas. Jis naudojamas putojančių gėrimų atšaldymui bei kokteilių iš jų gamyboje.
• Granulinis ledas. Jo temperatūra yra artima 0 °C. Šis ledas duoda maksimaliai greitą ir intensyvų šaldymo efektą. Dažniausiai naudojamas sandėliavimo, transportavimo reikmėms. Taip pat naudojamas chemijos ir farmacijos pramonėse.
• Plokštelinis sausas ledas. Naudojamas žuvies pramonėje saugojimui bei transportavimui. Jo forma primena plonus ledo dribsnius, kurių storis svyruoja 15-3 mm. Šis ledas gaminamas profesionalių ledo generatorių pagalba.
Patikimi sprendimai Jūsų verslui
Pasitikėjimas ir patirtis
Teikiame profesionalius vėdinimo, šaldymo ir kondicionavimo sprendimus pagal Jūsų poreikius. Susisiekite ir raskime geriausią sprendimą kartu!
-
Individualūs sprendimai
-
Greitas ir patikimas aptarnavimas
-
20+ metų patirtis